DRETS DELS INFANTS (4)

Tinc dret a que em curin amb els millors tractaments que els éssers humans hem descobert. I a córrer, saltar, grimpar i cridar.

(Redactat del llibre “Tinc dret a ser nen”, Blume)

L’article 24 de la Convenció dels drets de l’infant diu:

1- Els Estats part reconeixen el dret de l’infant al gaudi del màxim nivell de salut que sigui possible i serveis per al tractament de les malalties i la rehabilitació de la salut. Els Estats part s’esforçaran per assegurar que cap infant sigui privat del dret al gaudi d’aquests serveis sanitaris.

2-Els Estats part asseguraran la plena aplicació d’aquest dret i, en particular, adoptaran les mesures adequades per:

a) Reduir la mortalitat infantil.

b) Assegurar la prestació de l’assistència mèdica i l’atenció sanitària que sigui necessària per a tots els infants, insistint en el desenvolupament de l’atenció primària de salut.

c) Combatre les malalties i la malnutrició en el marc de l’atenció primària de la salut mitjançant, entre altres coses, l’aplicació de la tecnologia disponible i el subministrament d’aliments nutritius adequats i aigua potable salubre, tenint en compte els perills i riscos de contaminació del medi ambient.

d) Assegurar atenció sanitària prenatal i post natal adequada a les mares.

e) Assegurar que tots els sectors de la societat, i en particular els pares i els infants, coneguin els principis bàsics de la salut i la nutrició infantil, els avantatges de la lactància materna, la higiene i el sanejament ambiental i les mesures de prevenció d’accidents; tinguin accés a l’educació pertinent, i rebin suport en l’aplicació d’aquests coneixements.

f) Desenvolupar l’atenció sanitària preventiva, l’orientació als pares i l’educació i serveis en matèria de planificació de la família.

3- Els Estats part adoptaran totes les mesures eficaces i adequades possibles per abolir les pràctiques tradicionals que siguin perjudicials per a la salut dels infants.

4- Els Estats part es comprometen a promoure i encoratjar la cooperació internacional amb vista a assolir progressivament la plena realització del dret reconegut en el present article. Sobre això, es tindran plenament en compte les necessitats dels països en desenvolupament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

SEGUEIX-NOS AL TWITTER

Join 17 other followers

VISITES D'AQUEST BLOC

  • 90.495 gràcies!
%d bloggers like this: