SUGGERIMENT DE LA SETMANA: “Ni de tot, ni tot el plat”

Llegiu aquest article, val la pena:

 

“Ho has de provar perquè s’ha de menjar de tot”. “No es deixa res al plat”. “Menja, que has de créixer molt fort i sa!” Frases d’aquest tipus eren tot un clàssic de les àvies o de les mares i pares quan érem petits, sobretot després d’omplir-te el plat ben ple, tant si era el teu menjar preferit com si no. Encara ara els pares acostumem a omplir excessivament els plats dels infants, en part perquè és el que vèiem fer nosaltres quan teníem l’edat dels nostres fills i en part perquè, com a adults, tenim una tendència innata a oferir més quantitat d’aliment als nanos de la que estan disposats a menjar.

Però, realment, ¿quina quantitat de menjar s’ha de posar als plats dels nens? ¿Han de menjar una quantitat concreta segons l’edat que tinguin? ¿S’ha d’insistir perquè mengin? ¿Se’ls ha d’obligar a acabar-s’ho tot? Poden repetir? ¿Han de menjar de tot? Són moltes preguntes que l’Agència de Salut Pública de Catalunya intenta contestar en una guia de recomanacions que acaba de publicar per solucionar els dubtes que els feien arribar responsables i monitors de menjadors escolars d’arreu de Catalunya i que sovint també ens plantegem els pares i mares a casa.

 

Per seguir llegint, clica AQUÍ

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

SEGUEIX-NOS AL TWITTER

Join 17 other followers

VISITES D'AQUEST BLOC

  • 90.010 gràcies!
%d bloggers like this: